Nederlands Kamerkoor.
Meer dan de som der delen

Het Nederlands Kamerkoor staat al decennia lang aan de wereldtop. Meer dan de som der delen, want het Nederlands Kamerkoor wordt geroemd om haar homogene klank én om de solistische kwaliteit van de individuele zangers. Het Nederlands Kamerkoor ziet het als haar opdracht om koormuziek als kunstvorm springlevend te houden. Het leidt tot concerten die niet alleen als mooi worden ervaren, maar ook als een belevenis. Naast de eigen concertseries gaat het Koor regelmatig samenwerkingsverbanden aan met gerenommeerde ensembles als het Koninklijk Concertgebouworkest, ASKO|Schönberg, La Fenice en Concert Lorrain. Sinds 1 september 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor.


Concerto Köln

Gepassioneerd muziek maken en met het onafgebroken plezier op zoek naar het onbekende, zijn de handelsmerken van Concerto Köln. Al meer dan 30 jaar vertelt het orkest met het onmiskenbare geluid van één van de toonaangevende ensembles op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk.
Met regelmatige optredens in de grote muzikale hoofdsteden van de wereld en op prestigieuze festivals staat Concerto Köln voor een uitstekende interpretatie van de oude muziek van internationale allure. Projecten met grote koren, o.a. het Beierse Omroepkoor, het Noord-Duitse Omroepkoor, het ChorwerkRuhr evenals het Zweeds Omroepkoor tonen hun waardering in Concerto Köln over de ervaringen van het werken met vocale ensembles.
In het seizoen 2016/2017 reist Concerto Köln weer door heel Europa. Een eerste hoogtepunt van het seizoen was de nieuwe operaproductie van Händels "Jefta" onder Ivor Balton van De Nationale Opera in Amsterdam.Uitvoerenden van grote klasse

De stichting heeft voor deze uitvoering een internationaal bekend koor en orkest kunnen contracteren, te samen met bekende solisten. Zij staan, samen met dirigent Peter Dijkstra, garant voor een onvergetelijk begin van de kerstdagen.


Nederlands Kamerkoor
Concerto Köln
Dirigent: Peter Dijkstra

Solisten

Louise Kemény - sopraan
Maarten Engeltjes - counter tenor
James Gilchrist - tenor
Andreas Wolf - bas

Maak kennis met het Nederlands Kamerkoor


Peter Dijkstra.
Dirigent met internationale allure

Peter Dijkstra studeerde koordirectie, orkestdirectie en solozang aan de conservatoria van Den Haag, Köln en Stockholm en behaalde zijn diploma´s summa cum laude met onderscheiding. Tijdens zijn studie deed hij veel ervaring op met professionele ensembles. Zo was hij o.a. assistent-dirigent van het Groot Omroepkoor in 2000-2001.

Met de toekenning van de Kersjes-van de Groenekanbeurs voor jonge orkestdirigenten in 2002 en het winnen van de eerste prijs van de Eric Ericson Award 2003 in Stockholm werd zijn internationale carrière in gang gezet.

In 2005 werd Peter Dijkstra artistiek leider van het Chor des Bayerischen Rundfunks en onder zijn leiding ontwikkelde dit ensemble zich tot een internationaal gewaardeerd vocaal ensemble.
In september 2007 werd Dijkstra aangesteld als chef-dirigent van het Zweeds Radiokoor. Na een lange periode als eerste gastdirigent werd Dijkstra in september 2015 chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor.Als gastdirigent is Dijkstra actief bij o.a. het RIAS Kammerchor Berlijn, het Norske Solistkor, het Estonian Philharmonic Chamber Choir en Collegium Vocale Gent. Hij wordt alom gezien als een specialist op het gebied van vocale muziek, en voelt zich thuis in een breed spectrum aan muziekstijlen.