Bachkoorholland

foto: Renée Jansen

De mooiste Matthäus Passion van Nederland

Bachkoor Holland, Concertgebouw Kamerorkest en het Haags Matrozenkoor o.l.v. Gijs Leenaars

Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest hebben de afgelopen jaren naam gemaakt met bijzondere uitvoeringen van de Matthäus Passion in de Pieterskerk in Leiden en op andere locaties zoals de Grote of Sint-Gudulakerk in Lochem.

foto: Het Haags Matrozenkoor

Gijs Leenaars,
bevlogen artistiek leider van het Bachkoor Holland

Gijs Leenaars, opgegroeid in Nijmegen, behaalde een jaar na het halen van zijn VWO -diploma zijn conservatoriumdiploma, hoofdvak piano. Hierna studeerde hij koordirectie en zang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde lessen orkest-directie bij Joop van Zon.

Naast artistiek leider van het Bachkoor Holland is hij sinds seizoen 2015-2016 chef-dirigent van het Rundfunkchor Berlin. Gijs werkte de afgelopen jaren als chef-dirigent bij het Groot Omroepkoor en Capella Frisiae en werkte verder met Cappella Amsterdam, Collegium Vocale Gent en het Nederlands Kamerkoor. Als orkestdirigent leidde hij onder meer het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Symfonie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Gelders Orkest.

foto: Hans van der Woerd

Solisten

Sopraan: Julia Neumann
Mezzosopraan: Francine Vis
Tenoraria's: Seil Kim
Bariton: Niklaus Kost
Tenor: Anders Dahlin
Basaria's: Halvor Melien

Het Concertgebouw Kamerorkest

Misschien wel het beste Kamerorkest van Nederland

Het Concertgebouw Kamerorkest, opgericht in 1987, is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest uit Amsterdam. Voor 1987 droeg het de naam Amsterdams Kamerorkest. In periode ’57 -’87 maakte het Kamerorkest furore met verschillende dirigenten als André Rieu sr, Dr. Anton van der Horst en Marinus Voorberg.

Nationale gebeurtenis

Het Concertgebouw Kamerorkest verleende haar medewerking tijdens nationale gebeurtenissen zoals de inhuldigingsplechtigheid van prinses Beatrix in 1980 en tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Bush in 1989. Tevens werd medewerking verleend tijdens de huwelijksdienst van Willem-Alexander en Maxima op 2 februari 2002. Vanuit het buitenland kan het Concertgebouw Kamerorkest ook op grote belangstelling rekenen.

Graag in Lochem

Dit wereldberoemde Kamerorkest komt graag naar Lochem. De sfeer en akoestiek van de Gudulakerk draagt daar in belangrijke mate aan bij, naast het feit dat het publiek in Lochem het kamerorkest altijd warm ontvangt. Daarmee bevestigt Lochem haar reputatie een gastvrije en cultuurminnende stad te zijn.